Hvorfor skal Spandex-stoffer forudformes? Den maksimale temperatur kan ikke overstige 195 °

- Jun 01, 2020-

Hvorfor skal spandexstoffer forformes? Den maksimale temperatur må ikke overstige 195 °


For at forbedre løbeevnen under spinding anvendes silikoneoliesmøremidler og andre additiver i vævningsprocessen. Disse additiver nedbrydes naturligt over tid, hvilket får fibrene til at gulne og reducere stoffets elasticitet. Samtidig danner det spandexholdige stof et GG-quot; koldt indstillet GG-quot; under langtidsopbevaring, hvilket vil forårsage permanente rynker, der ikke kan fjernes ved efterbehandlingen af ​​stoffet. Derfor, ud over at reducere opbevaringstiden, er det spandexholdige strikkede stof vigtigere at åbne bredden og åben bredde pakken umiddelbart efter vævning for at undgå chancen for at krølles.


For spandexholdige strikkede stoffer har spandex inden i fiberen efter vævemaskinen visse indre spændinger dannet under vævningen. Derfor er formålet med forvarmning og indstilling at eliminere stress gennem en afslappet proces af stoffet, gøre størrelsen på stoffet tilstrækkeligt stabilt og eliminere permanente folder i stoffet under efterbehandlingen. Hvis sløjfen dannet under cylindervævning og den anden sløjfe er på venstre side af den første sløjfe, skal føderetningen også være 7% til 10% (relativ bredde) til venstre i den forudbestemte form, hvilket gør drejen med det færdige produkt være konsistent.


Planlagt


Derfor er den bedste foruddefinerede plan:


Afslapning → dampning (80 ℃ varmt rullende vand uden damptilstand) → for-fodring forindstilling → (forbehandling, inden du går ind i stoffet → indstilling → udskrivning).


Fordi de fleste farvningsanlæg ikke har dampudstyr, ruller de direkte vandet ind i indstillingen. Når temperaturen er under 10 grader (om vinteren), er stoffet tilbøjeligt til krølninger. Når stoffet er afslappet gennem dampboksen og derefter er sat, får det tilfredsstillende resultater. Varmeindstillingstemperaturen er fortrinsvis mellem 85 til 190 ° C, og indstillingstiden er 45 til 60 sekunder. Hvis indstillingstemperaturen er for høj, bliver stoffet gult.


På samme tid, hvis urenheder og additiver på stoffet delvist nedbrydes på grund af indflydelsen af ​​bagning, når de nedbrydende stoffer når vandrer ind i fiberen for at producere pletter, vil disse pletter være vanskelige at fjerne i den efterfølgende behandling . Olieflekker inden i fiberen under farvning Det absorberer farvestoffet først, og det vil ikke være i stand til at løbe ud i tide under den termiske isoleringsfarvningsproces til at danne dybe pletter. Selv hvis det er strippet og genfarvet, forbliver det på stoffet, så undgå forhåndsbestemt høj temperatur over 195 ℃ (Platform Bemærk: Blødgøringstemperaturen for spandex er over 200 °), og det vil også påvirke spandex hurtighed. Bredden under indstillingen er 10% til 15% bredere end råemnet, så det har en tilstrækkelig nyttiggørelse under forbehandling i farvningstanken, så stoffets indre spænding fjernes fuldstændigt.


Pretreatmen


Det strikkede stof, der skal udskrives, skal også forbehandles for at fjerne bomuldspletter og olievoks osv. For at øge stoffets hvidhed og forbedre stoffets befugtnings- og vandabsorptionsegenskaber for at opnå en god udskrivning effekt. Forbehandlingsprocessen kan opdeles i to kategorier, nemlig traditionel alkalibehandling og moderne biologisk enzymbehandling. Den biologiske enzymbehandling opfylder kravene til miljøbeskyttelsesforarbejdning, men på nuværende tidspunkt er det vanskeligt at imødekomme kravene til stoffer med høje blegnings- eller blegekrav, så den konventionelle Alkali-behandlingsproces bruges stadig i vid udstrækning. Det er nødvendigt at gradvis afkøle det spandexholdige stof efter forbehandlingen for at forhindre svind og fibercremer forårsaget af pludselig afkøling.


Indstilling af krav til halvfabrikata


De halvfabrikata skal formes i henhold til den originale designproces. Generelt er indstillingsbredden ca. 3% til 5% bredere end det færdige produkt. Krumpens krympning styres inden for den krævede krympning af det færdige produkt, og forlængelsen af ​​plasteret er lig med forstørrelsesforholdet, når der trækkes. Hvis det er et enkeltsidet strikket stof, er det nødvendigt med skovltrimmning og optimal torsionskontrol for at reducere trykskråningshældningen forårsaget af torsion. Bredden af ​​papirmassekanten er ca. 1 cm og brudpunktspulpen. Den skal ikke være for tynd eller for tyk. Hvis den er for tynd, spiller den ikke den rette rolle. Hvis den er for tyk, vil det påvirke udskrivningseffekten nær kludkanten. Fordi den faste opslæmning, der forbliver på tekstiloverfladen i maletrykningen, relativt vil forøge stofmassen på stoffet, så grammassen kan være lidt lettere under den forudsætning, at bredde og krympningsforhold er opfyldt.