Tekstilindustrien væver vej ud af fattigdom i Xinjiang

- Feb 20, 2020-


Tekstilindustrien spiller en stadig vigtigere rolle i at hjælpe lokale beboere med at ryste fattigdommen af ​​i den sydlige del af den autonome region Xinjiang Uygur, efter at mere end 95.000 nye job blev skabt i det foregående år.

Nijat Ismayil, generaldirektør for Department of Industry and Information Technology i Xinjiang Uygur autonome region, sagde Xinjiang, landets største base for produktion og forarbejdning af bomuld, har prioriteret udviklingen af ​​sin tekstilindustri, som forventes at øge regionens beskæftigelse yderligere sats.

"Sidste år indførte regionen særlige præferencepolitikker til fremme af udviklingen af ​​regionens tekstilindustri og opmuntrer flere tekstilvirksomheder til at blive nedsat i de fire præfekturer i den sydlige del af regionen ved at tilbyde et specielt gods- og elsubsidie ​​til tekstilen virksomheder, ”sagde Ismayil.

Textile industry weaving way out of poverty in Xinjiang

Tekstilindustrien spiller en stadig vigtigere rolle i at hjælpe lokale beboere med at ryste fattigdommen af ​​i den sydlige del af den autonome region Xinjiang Uygur. [Foto leveret til chinadaily.com.cn]Virksomheder inden for beklædningsgenstande, hjemmetekstil, strikning, tæppe og broderi, der normalt beskæftiger masser af arbejdstagere, understøttes især af politikker og investeringer, sagde han.

Xinjiang har gennemført en investering i anlægsaktiver til en værdi af mere end 170 milliarder renminbi (24,6 milliarder dollars) i tekstil- og beklædningsindustrien i de første 11 måneder af 2019.

"Tekstilindustrien i Xinjiang har nu ændret den tidligere situation med lav effektivitet efter år med bestræbelser på at forbedre det digitale udstyr og det intelligente niveau. Dette har bidraget til at fremme regionens industrielle transformation og opgradering for at opnå en grøn og bæredygtig tekstilindustri udvikling, ”sagde Ismayil.

Xinjiang, der har taget føringen inden for tekstilindustriel udvikling på fastlandet, har nu registreret i alt 3.141 tekstilvirksomheder, der beskæftiger mere end 600.000 lokale beboere.

Og større indenlandske tekstilvirksomheder har oprettet deres virksomheder og produktionsfaciliteter i Xinjiang.

Et lokalt par, Raihangul Kamil og Mahmut Alat, plejede at tjene ca. 20.000 yuan ($ 2.892) om året ved at drive landbrug i deres 8 mu (0,53 ha) landbrugsjord til økonomisk støtte til deres seks-medlemmer familie.

Textile industry weaving way out of poverty in Xinjiang

Dog kunne de nu nå en årlig indkomst på omkring 60.000 renminbi ($ 8.676), siden de begyndte at arbejde hos et tekstilfirma sidste år.

Kamil, der er blevet en kvalificeret teknik til kvalitetskontrol i en lokal tekstilvirksomhed, forventer at efterlade fattigdom.

”Jeg ville først købe en bil, når jeg tjener nok penge, og derefter købe en lejlighed i byen,” sagde hun.