Tekstilfirmaer Bank på BRI til vækst

- Jan 13, 2020-

textile firm


Kinas tekstilindustri, en sektor, der giver arbejdspladser til over 27,15 millioner mennesker i både produktion og salg, vil udnytte flere vækstsømme i økonomier relateret til Belt and Road Initiative og forbedre beklædningsproducenternes innovationskapacitet for at forblive konkurrencedygtig i år, sagde en senior brancheembedsmand.


Da deltagende lande forventes at underskrive det regionale omfattende økonomiske partnerskab i år, skal Kinas tekstilindustri fremskynde tilpasningen af produkter, kapacitet og handelsstruktur for bedre at integrere regionaludvikling i den næste fase, sagde Sun Ruizhe, præsident for Kinas nationale tekstil og Beklædningsråd.


"Forenkling og forening af regler vil øge ressourcestrømmene i regionen og skære transaktionsomkostninger og risici," sagde han og tilføjede RCEP vil yderligere berige det regionale samarbejdsindhold inden for områder som digital økonomi og intellektuel ejendomsbeskyttelse, hvilket baner vejen for fremtidig samarbejde mellem industrier på tværs af megahandelblokken.


Fremgangen i nye markeder som Vietnam, Indien og Bangladesh har også ændret opdelingsmønsteret for arbejdskraft og handel inden for den globale tekstilvirksomhed, sagde han.


Berørt af svag efterspørgsel fra udviklede markeder og stigningen i protektionisme faldt Kinas tekstil- og beklædningseksport med 2,2 procent året før til 232,31 milliarder dollars mellem januar og oktober sidste år, viser data fra Beijing-baserede CNTAC.


I mellemtiden faldt Kinas tekstil- og beklædningsforsendelser til USA, Den Europæiske Union og Japan henholdsvis 4,5 procent, 5 procent og 5,5 procent, mens dens samlede eksport til lande og regioner, der deltager i Belt and Road Initiative, voksede med 1,3 procent, og eksporten til Afrika sprang med 6,6 procent fra den samme periode året før.


For at forbedre produktværdien og tackle klimaændringer sagde Sun, at grønne tekstilprodukter allerede er blevet den nye tendens inden for tekstilindustrien.


"Tekstilproducenter i Kina er allerede begyndt at indføre vedvarende energikilder, miljøvenlige tekstilmaterialer inklusive biomassefiber og genanvendte stoffer for at gøre hele produktionsprocessen forurening fri, samt skære afhængighed af råolie, når de producerer almindelige syntetiske materialer som nylon eller polyester, ”sagde han.


Da den fjerde industrielle revolution stadig er i sin spædbarn, og mange tekniske applikationer er umodne, sagde Sun, at ustabiliteten af visse nye teknologier kan føre til højere initialinvesteringer og prøveomkostninger.


For eksempel sagde Adidas i november, at dens to automatiserede fabrikker i Tyskland og USA snart vil lukke ned, og det vil overføre kapaciteten til Asien.


Huang Qunhui, direktør for Institute of Industrial Economics ved det kinesiske akademi for samfundsvidenskab i Beijing, sagde, at indenlandske virksomheder skal have en rationel holdning til relativt avancerede industrielle applikationer som kvantecomputering og andre nye teknologier og anvende flere ressourcer til innovation og grøn udvikling for bedre at konkurrere med deres etablerede globale rivaler.


Ningbo Peacebird Fashion Co Ltd, et Zhejiang-baseret multibrand modefirma, planlægger at udvide sin globale tilstedeværelse med mere fleksible branding-strategier, internationale designere og innovation.


Zhang Jiangping, virksomhedens formand, sagde, at firmaet snart vil komme ind på oversøiske markeder som Vietnam og Malaysia, efter at de har lært de lokale forbrugere 'højere købekraft og ændrede livsstil.


"Kina har fantastiske designere, et stort marked og fremragende mærker, men det er nødt til at gøre globale forbrugere opmærksomme på charmen ved kinesiske mærker, som bestemt kan fremmes på en større scene," sagde han.


Virksomhedslederen fandt også, at crossover-branding er blevet en varm term for mange sektorer. ”Mærkesamarbejde vekker forbrugernes nysgerrighed, hvilket giver dem en ny grund til at bruge. Det genererer normalt uventet markedsfeedback og anstændigt salg både hjemme og i udlandet,” sagde han.