Hvor meget den gennemsnitlige amerikanske familie betaler i skatter

- May 27, 2019-

TB22E5

Hvis de to lande indfører told på hinanden i en handelskrig, bærer amerikanske forbrugere de endelige omkostninger. Hvor meget koster det? BBC Kinas rapport om den 20., hvor man tager sneakers som eksempel, analyserer virkningen af toldkrigen for amerikanske forbrugere.


[en tung byrde]


Præsident Donald Trump har truet med at forlænge tolderne yderligere, efter at han hævede tolden for den kinesiske import fra 10 procent til 25 procent. En talskvinde for Footwear Distributors and Retailers of America, en handelsgruppe med base i USA, anslår, at sneakers fra et højtoldfirma ville koste 206 $ i stedet for $ 150. Andre skopriser vil stige på lignende måde.


For den gennemsnitlige amerikanske familie er dette en betydelig byrde.


Hvor stor er byrden? Her er hvor meget ekstra en amerikansk familie bruger på sko.


Hvis du bor i USA og har brug for at købe et nyt par sko til dit barn, anslår den amerikanske forening for sko- og sokkelforhandlere, at prisen på nye sko vil gå fra $ 10 til $ 15.


Hvis din datter køber et nyt par blå kuglesko, går prisen op fra $ 130 til $ 179.


Din mand eller kone siger måske også, at han vil købe et par nye støvler til sin fødselsdag. Før taksterne var det $ 190, men derefter gik det op til $ 249.


[yderligere omkostninger overført til forbrugerne]


Og glem ikke, hvis USA udvider sine toldsatser for import fra Kina, vil det påvirke langt mere end bare sko. Husholdningsapparater, oksekød, frosne frugter og grøntsager vil alle blive påvirket.


Ifølge en undersøgelse fra universitetet i Chicago steg gennemsnitsprisen for en vaskemaskine og en tørretumbler med 12%, efter at amerikanske forbrugere slapede told på hinanden. Omkostningerne for amerikanske forbrugere af denne runde af sinoamerikansk handelsfriktion vil sandsynligvis stige yderligere.


American Apparel & Footwear Association anslår, at en familie på fire kunne bruge cirka $ 500 om året mere på tøj, sko og relaterede produkter, hvis handelsfriktion mellem USA og Kina eskalerer.


De højere priser skyldes de ekstra takster, som amerikanske virksomheder betaler til den amerikanske regering, når de importerer fra Kina, og nogle virksomheder vælger at videregive disse ekstraomkostninger til forbrugerne.


En undersøgelse foretaget af Trade Partnership Worldwide, et konsulentfirma, estimerer også, at handelsfriktion mellem USA og Kina tilføjer $ 2.300 om året til det gennemsnitlige husholdningsudgifter.


['alvorlig' indvirkning på amerikansk detailhandel]


Præsident Trump har ofte sagt, at virksomheder kan undgå tolden, hvis de fremstiller deres produkter i USA eller flytter produktion til lande som Vietnam og Indonesien, der ikke er berørt af tolden.


Rick Helfenbein, administrerende direktør for den amerikanske beklædnings- og fodtøjsforening, mener, at det ikke vil være let. Nogle virksomheder flytter produktion til disse steder, men teknologi, arbejdstageres færdigheder osv. Overføres ikke så let.


Han afslørede, at 72 procent af sko, 84 procent af tilbehør og 41 procent af tøj, der sælges i USA, er fremstillet i Kina. Han sagde, at det amerikanske marked er meget afhængigt af Kina, fordi det ikke kan finde andre steder at importere sine varer. Han beskrev USA som "fastlåst." Han sagde, at taksterne "vil have en meget betydelig indflydelse" på det amerikanske detailsalg.


Andy Polk, en talsmand for den amerikanske fodtøjsforhandlerforening, sagde til BBC, at indenlandske fabrikker ikke fremstiller sko, der kan importeres fra Kina, og selvom de gjorde det, ville amerikanske sko være dyrere end importen fra Kina.


Amerikansk-fremstillede vandresko kan sælge for så meget som $ 300, sagde han, og løbesko kan koste $ 150 eller mere.


Pollack kritiserede også Trumps toldforanstaltninger, som reducerer mængden af penge virksomheder bruger på produktinnovation. "De fleste af virksomhederne har allerede lavet budgettet for måneder siden, og fabrikkerne i Kina fremstiller nu vinterprodukter, så vi er allerede begyndt at forberede budgettet til vinteren 2020."


"Hvis virksomheder skal bruge mere for at forblive på deres største markeder, bruger de mindre på produktinnovation, design og teknologi."