Føl dig tykk, fuld, blød, elastisk, varm

- Apr 06, 2019-

Et strikket stof er et stof dannet ved at bøje et garn i en løkke med en strikkepind og spleje hinanden. Strikkede stoffer adskiller sig fra vævet stof, idet de har forskellige former i stoffet. Strikning er opdelt i vævet strikket stof og warp strikket stof. På nuværende tidspunkt er strikkede stoffer almindeligt anvendt i beklædningsstoffer og beklædningsgenstande, hjemme tekstiler og andre produkter og er populære blandt forbrugerne.

Kryngestrikken anvender en flerhed af garn, der samtidig sløjes i længderetningen (kæderetningen) af kludoverfladen, og vævestrikken er sekventielt sløjfet med et eller flere garn i tværretningen (vævet) af kludoverfladen.

Vævet strikket trikotage kan formes med mindst et garn, men for at forbedre produktionseffektiviteten anvendes et antal garn generelt til vævning; og et warp-strikket stof er et stof, der ikke kan formes, et garn Kun en loop af en spole kan dannes. Alle vævsstrikker kan løsnes i en linje i omvendt vævningsretning, men kædebåndet kan ikke.

Warp strikke stoffer kan ikke håndvævet. Det vævede strikkede stof har strækbarhed, krølleegenskab og dispergerbarhed. Det warp strikkede stof har en stabil struktur og en lille elastik, fordi den danner en wraparound knude.

Den ene er Raschel stof, hovedtræk er, at blomsterformen er stor, kludoverfladen er grov, og der er mange huller, primært til dekorativt stof;

Den anden er tricot stof, der har en fin kludoverflade og mindre farve, men udgangen er høj. Den anvendes hovedsagelig til at dække tekstiler og trykte stoffer. Disse stoffer anvendes mest til kemiske fiberfilamenter, ellers er produktionseffektiviteten ekstremt lav.

Den er ofte lavet af syntetiske filamenter såsom polyester, nylon, vinyl og polypropylen, og er også vævet af bomuld, uld, silke, hamp, kemisk fiber og blandet garn. Brugsmodellen har fordelene ved god langsgående dimensionsstabilitet, stoffets fasthed, lille dissociation, ingen krølning, god luftpermeabilitet og lignende. Imidlertid er dens laterale forlængelse, elasticitet og blødhed ikke så god som vævet strikkede stoffer.