Kapillarvirkning giver fibre mulighed for hurtigt at absorbere fugt og sved fra hudoverfladen

- Apr 07, 2019-

Fugtvævende stoffer kaldes ofte "fugtvævende stoffer" eller "åndbare stoffer". Dens engelsk kaldes almindeligvis "MoistureWickingFabric" og "MoistureAbsorptionPerspirationFabric".

Fugtgivende fibre har generelt et højt specifikt overfladeareal, og der er mange porer eller riller på overfladen. Tværsnittet er generelt en speciel form. Ved kapillarvirkning kan fibrene hurtigt absorbere fugt og svede på hudoverfladen, gennem diffusion, Pass til det ydre lag for at sende.

Fugtvævende stoffunktioner omfatter hovedsageligt polyesterfugtvævende stof og nylonfugtvævstof, fordi polyesterfugtvævstoffet er en slags højkrystallinsk fiber. Der er ingen hydrofil gruppe i molekylets hovedkæde, så den er hydrofob og har dårlig fugtabsorption og sved. Derfor er beklædningen dårlig i fugtpermeabilitet og har en tynd følelse. Der er også forskellige problemer forårsaget af ophobning af statisk elektricitet. Gennem udviklingen af fugtvævende polyester. Det er primært gennemført ved fysisk og kemisk modifikation, eller en kombination af de to.

Nylon fugt væv stof, polyester fugt vævning tekstilarbejder: fugt vævning stof er ofte omtalt som "fugt vævende stof" eller "åndbart stof", dens engelsk er almindeligvis kaldet "Fugt Wicking Fabric", "Fugt Absorption Perspiration Fabric". Fugtgivende fibre har generelt et højt specifikt overfladeareal, og der er mange porer eller riller på overfladen. Tværsnittet er generelt en speciel form. Ved kapillarvirkning kan fibrene hurtigt absorbere fugt og svede på hudoverfladen, gennem diffusion, Pass til det ydre lag for at sende.