Grundlæggende kendskab til stof

- Apr 17, 2020-

Grundlæggende kendskab til stof

1. Bomuldsklud

Bomuldsklud er en generel betegnelse for alle former for bomuldtekstiler. Det er for det meste bruges til at gøre mode, fritidstøj, undertøj og skjorter. Dens fordele er nemme at holde varm, blød og stram, hygroskopisk og åndbar. Dens ulempe er, at det er let at skrumpe og rynke, og det er ikke meget smuk i udseende. Det skal stryges ofte, når den bæres.

2, Azabu

Linned er en klud lavet af hamp, linned, ramie, jute, sisal, abaca og andre hamp-lignende plantefibre. Det er generelt bruges til at gøre afslappet tøj og arbejdstøj. På nuværende tidspunkt er det også bruges til at gøre almindelige sommer tøj. Dens fordele er ekstremt høj styrke, fugtabsorption, varmeledningsevne, og fremragende permeabilitet. Dens mangler er, at det ikke er meget behageligt at bære, udseendet er ru og stiv.

3. Silke

Silke er en generel betegnelse for forskellige silkestoffer vævet af silke som råvarer. Ligesom bomuldsklud, det har mange sorter og forskellige personligheder. Det kan bruges til at lave alle former for tøj, specielt velegnet til fremstilling af kvinders tøj. Dens styrker er lette, fit, blød, glat, åndbar, farverig, skinnende, ædel og elegant, og behagelig at bære. Dens ulempe er, at det er let at rynke, let at absorbere, ikke stærk nok, og fade hurtigt.

4. Ulden klud

Uldklud, også kendt som uld, er en generel betegnelse for stoffer vævet af forskellige typer af uld og cashmere. Det er normalt velegnet til fremstilling af formelle, high-end tøj såsom kjoler, dragter, frakker, osv. Fordelene er antirynke- og slidstærke, bløde håndfornemmelser, elegante og sprøde, fulde af elasticitet og stærk varmebestandighed. Dens mangel er, at vask er vanskeligere, og det er ikke egnet til at gøre sommer tøj.

5, læder

Læder er et dyrepelsstof fremstillet ved solarie. Det er for det meste bruges til at lave mode og vintertøj. Det kan også opdeles i to kategorier: den ene er læder, det vil den vilde læder, der er blevet depileret. Den anden er pels, som er behandlet læder med læder. Dens fordele er lethed, varme og elegance. Dens ulempe er, at det er dyrt og kræver høj opbevaring og pleje, så det er ikke egnet til popularisering.