Anti-pilling, Reducer Statisk

- Apr 06, 2019-

Polyester er en vigtig sort i syntetisk fiber og er handelsnavnet for polyesterfiber i Kina. En fiberdannende polymer fremstillet ved esterificering eller transesterificering og polykondensation af poly (terephthalsyre) (PTA) eller dimethylterephthalat (DMT) og ethylenglycol (MEG). Polyethylenterephthalat (PET), en fiber fremstillet ved spinding og efterbehandling.

Den morfologiske struktur, der observeres i mikroskopet af polyesteren opnået ved smeltespinningsmetoden, har et cirkulært tværsnit og ingen særlig langsgående struktur. Filamentfibrilvæv kan observeres under et elektronmikroskop.

Formede fibre kan ændre fiberens elastik, hvilket giver fiberen en særlig glans og massivitet og forbedrer fiberens sammenhængende og dækkende evne såvel som anti-pilling og statisk reduktion. For eksempel har den trekantede fiber en glimrende virkning; den fem-lobede fiber har en glansende glans, en god følelse og er modstandsdygtig over for pilling; Den hule fiber har en lille tæthed inde og en god varme.

1. høj styrke Den korte fiberstyrke er 2,6 til 5,7 cN / dtex, og fiberen med høj styrke er 5,6 til 8,0 cN / dtex. På grund af dens lave hygroskopicitet er dens våde styrke i det væsentlige den samme som tørstyrken. Støtstyrken er 4 gange højere end den for nylon og 20 gange højere end viskose.

2. God elasticitet. Elasticiteten er tæt på den af uld, og når den strækkes med 5% til 6%, kan den næsten helt genvindes. Rynkebestandigheden er bedre end andre fibre, det vil sige, stoffet er ikke rynket, og den dimensionelle stabilitet er god. Elasticitetsmodulet er 22 til 141 cN / dtex, hvilket er 2 til 3 gange højere end det for nylon. Polyesterstof har høj styrke og elastisk opsving, så det er slidstærkt, rynkefri og ikke-jern.

3. Den varmebestandige polyester fremstilles ved en smeltespinningsmetode, og den dannede fiber kan yderligere opvarmes og smelte og er en termoplastisk fiber. Polyester har et højere smeltepunkt og en mindre specifik varmekapacitet og termisk ledningsevne, så varmebestandigheden og varmeisoleringen af polyesterfiberen er højere. Det er det bedste blandt syntetiske fibre.

4. God termoplasticitet og dårlig smeltestabilitet. Polyester er det mest varmebestandige stof i syntetiske stoffer på grund af dets glatte overflade og tætte indre molekyler. Det er termoplastisk og kan laves i plissede nederdele med lange pletter. Samtidig har polyestervævet en dårlig modstand mod smeltning, og det er let at danne huller i tilfælde af sod eller Mars. Derfor bør slid undgå kontakt med cigaretstød, gnister osv.

5. God slidstyrke. Slidstyrke er den anden kun for nylon med den bedste slidstyrke, bedre end andre naturlige og syntetiske fibre.

6. God lysmodstand. Lysfasthed er anden kun for akryl. Polyesterstoffer har bedre lysfasthed, og deres lysstyrke er bedre end naturlige fibre, undtagen akrylfibre. Især i glasets bagside er lysstyrken meget god, næsten den samme som akrylfiber.

7. konserveringsmiddel. Modstandsdygtige over for blegemidler, oxidanter, carbonhydrider, ketoner, olieprodukter og uorganiske syrer. Modstandsdygtig over for fortyndet alkali, ikke bange for meldug, men varmt alkali kan gøre det nedbrydeligt. Har også stærk syre- og alkali-resistens og UV-resistens

8. Farvning er dårlig, men farvefastheden er god, og det er ikke let at falme. Fordi der ikke er nogen specifik farvningsgruppe på polyestermolekylekæden, og polariteten er lille, farvningen er vanskelig, farvningsevnen er dårlig, og farvestofmolekylerne ikke er let at komme ind i fiberen.

9. Dårlig hygroskopicitet, slidstærk varme og nem at bringe statisk elektricitet, farvende støv, der påvirker udseende og komfort. Det er dog meget let at tørre efter vask, og den våde styrke er næppe reduceret, den er ikke deformeret, og den har god vask og bærbarhed.