Fordele og anvendelser af Nylon

- Oct 22, 2019-

Fordelen er fast og holdbar, ja. Lille tæthed, let stof, god elasticitet, modstandsdygtighed over for udmattelsesskader, kemisk stabilitet er også meget god, alkali-resistens er ikke syrebestandighed! Ulempen er, at sollysets modstand ikke er god, stoffet bliver gult efter lang tid med tørring, styrkefald, fugtabsorption er ikke god, men bedre end akryl, polyester.

Brug: glødetråd, hovedsageligt brugt i strik- og silkeindustrien; Kort fiber, for det meste blandet med syntetisk fiber af uld eller uldtype, brugt til gabardin, vanedin osv. Branche: ledning og fiskenet, kan også bruges som tæppe, reb, transportbånd, skærm og anden spandex (elastisk fiber):

Elasticitet, værste styrke, dårlig fugtabsorption, god lysbestandighed, syrebestandighed, alkalimodstand, slidstyrke.

Anvendelse: spandex bruges i vid udstrækning i undertøj, undertøj til kvinder, fritidstøj, sportstøj, sokker, strømpebukser, bandager osv. Spandex er en højelastisk fiber, der kræves til dynamisk og praktisk højtydende tøjmaterialer. Spandex kan være fem til syv gange mere elastisk end originalen, så den er behagelig at have på, blød til hånden og rynkefri, men altid opretholde den originale kontur.

Nylontråd kan fremstilles til strækfilament og kort filament kan blandes med bomuld og akrylfiber for at forbedre dens styrke og elasticitet. Ud over applikationen inden for beklædning og dekoration, men også meget brugt i industrien såsom ledning, transmissionsbælte, slange, reb, fiskenet, dæk, faldskærme og så videre. Høj styrke. Slidstyrke, god elasticitet. Kan være ren og blandet til en række forskellige stoffer og strik. De vigtigste sorter af nylon 6 og 66, de fysiske egenskaber af det samme. Nylonens hygroskopicitet og farvningsevne er bedre end polyester i alkaliresistens, men ikke syremodstand. Polyamid har karakteristika for varmedannelse og kan holde bøjningsdeformationen, når den opvarmes.