Centralasien forventes at blive en varm destination for overførslen af Kinas tekstilindustri

- May 29, 2019-

4

Næsten 5 år vil være den nøgleperiode, som kinesisk tekstilindustri udformer det internationale marked. Duan xiaoping, vicepræsident for Kinas tekstilindustriforbund og præsident for Kinas kemiske fiberindustriforening, sagde dette, efter at hans delegation besøgte Tadsjikistan, Usbekistan og andre centralasiatiske lande. Han sagde, at Kinas tekstilindustri i de sidste fem år vil fortsætte med at fremskynde udskiftningen af maskiner, mekaniseringsniveauet er meget forbedret, nogle virksomheder vil vælge ikke at udskifte maskinen vil vælge "gå ud", denne beslutning vil blive afsluttet i tre til fem år. Han håbede, at Kinas tekstilindustri og tekstilindustrien i de centrale asiatiske lande ville gribe muligheden for fuldt ud at fremme udveksling og interaktion og fremme win-win-samarbejde.

Tadsjikistan, der ligger i det sydøstlige Centralasien, var et af de første lande, der reagerede på initiativet "One Belt And One Road". Uzbekistan, der ligger i baglandet i Centralasien, er et vigtigt omdrejningspunkt for konstruktionen af "One Belt And One Road". Duan xiaoping undersøgte sammen med liu yanwei, vicepræsident for Kinas tekstilkonstruktions- og planlægningsinstitut, og li jie, generalsekretær for den kinesiske bomuldstekstilindustriforening de to lande og fandt, at der er masser af plads til udvikling af Tadsjikistans tekstilindustri . Området, der sås af lokal bomuld, er omkring 185.000 hektar med en årlig produktion på 100 tusind tons fnug, hvoraf kun 20% bruges til indenlandsk produktion, og 80% af det spundet garn eksporteres til udlandet. Uzbekistan betragter tekstilindustrien som den vigtige industri inden for national økonomi og eksport, der tjener udenlandsk valuta. I øjeblikket har Usbekistan mere end 3.500 tekstilvirksomheder og mere end 4.700 beklædningsvirksomheder inden for det lette tekstilfelt med en årlig produktion på 700 tusind ton bomuldsgarn, 1,2 milliarder meter stof, 1407 tusind tons strikket stof, 2,2 milliarder stykker af tøj, 132 millioner par sokker og en eksportvolumen på 1,257 milliarder dollars (inkl. bomuld).

På nuværende tidspunkt har udviklingen af Kinas tekstilindustri været stødt på nogle udfordringer og vanskeligheder. På den ene side forsvandt gradvis befolkningens aldring, reduktionen af effektiv arbejdsstyrke, lønninger og andre aspekter af arbejdsfordelen; På den anden side har handelsfriktion mellem Kina og De Forenede Stater ført til tab af internationale ordrer, og nogle kunder foretrækker at vælge produkter fra oversøiske forarbejdningsanlæg i kinesiske virksomheder for at undgå risici. Kinesiske tekstilvirksomheder kan effektivt klare udfordringer ved at investere i Tadsjikistan, Uzbekistan og andre centralasiatiske lande.

Efter at have undersøgt Tadsjikistan og Uzbekistan fandt Duan Xiaoping og hans parti, at på den ene side kan kinesiske tekstilvirksomheders investering i Tadsjikistan og Uzbekistan effektivt undgå udfordringen med gradvis at forsvinde omkostningsfordelen. Med hensyn til energi er Tadsjikistan afhængig af rigelige vandressourcer til at generere elektricitet til en pris af omkring 0,35 yuan / KWH. Med hensyn til beskæftigelse er den lokale løn per capita relativt lav, 800 til 1000 yuan (efter skat). Energiprisen i Usbekistan er også meget gunstig med elafgiften i intervallet fra 0,25 yuan til 0,28 yuan / KWH. Rigelig arbejdskraft ressourcer og høj kvalitet, den gennemsnitlige løn er omkring 1000 yuan / måned. På den anden side kan kinesiske tekstilvirksomheder nyde mange præferencepolitikker, når de investerer i Tadsjikistan og Uzbekistan. Med hensyn til beskatning bestemmer Tadsjikistan, at virksomheder kan nyde skattereduktionsstandarder på forskellige år og intensitet alt efter investeringens størrelse. Virksomheder, der investerer i Usbekistan, kan nyde godt af toldpræference. Hver stat i Usbekistan har en fri økonomisk udviklingszone, og virksomheder kan nyde skattefritagelse i syv år, hvis de investerer i zonen.

Duan xiaoping sagde, at hans besøg i Tadsjikistan og Uzbekistan har været frugtbart, og han er meget optimistisk med hensyn til udsigten til kinesiske tekstilvirksomheders investering i Centralasien. Hr. Liu sagde, at det "globale marked" for kinesiske tekstilvirksomheder var et resultat af deres egne udviklingsbehov og det eksterne miljø. Uzbekistans rige bomuldsressourcer, attraktive energipriser, høj kvalitet og omkostningseffektiv arbejdsstyrke samt dens stabile politiske situation og vigtige knudepunkt, der forbinder Europa, vil gøre Usbekistan til et vigtigt valg for kinesiske virksomheder at investere.