Udseendet af nylon har gjort ansigtet af tekstiler nyt

- Apr 01, 2019-

Udseendet af nylon har revolutioneret udseendet af tekstiler. Dens syntese er et stort gennembrud i den syntetiske fiberindustri og en meget vigtig milepæl inden for polymerkemi.

Polyamid, almindeligt kendt som nylon (Nylon), engelsk navn Polyamide (PA), densitet 1,15 g / cm3, er et generisk udtryk for termoplastharpikser indeholdende gentagende amidgrupper - [NHCO] i hovedkæden af molekylet, herunder alifatisk PA, fedt duft Familie PA og aromatisk PA. Blandt dem har alifatisk PA mange sorter, stort udbytte og bred anvendelse, og dets navn bestemmes af det syntetiske monomers specifikke carbonnummer. Opfundet af den berømte amerikanske kemiker Carothers og hans forskningsteam.

Nylon er en betegnelse af polyamidfibre (nylon), der kan fremstilles i lange eller korte korte fibre. Nylon er handelsnavnet for polyamidfibre, også kendt som nylon. Det engelske navn Polyamide (forkortet PA), hvis grundlæggende bestanddel er en alifatisk polyamid forbundet med en amidbinding - [NHCO].

Den morfologiske struktur, der observeres i mikroskopet ved smeltespinningsmetoden, har et cirkulært tværsnit og ingen særlig langsgående struktur. Filamentfibrilvæv blev observeret under et elektronmikroskop, og fibrillen fra nylon 66 var omkring 10-15 nm bred. Hvis der anvendes en speciel formet spindel, kan der laves nyloner med forskellige specielle tværsnitsformer, såsom polygonale, flerlagede, hule og lignende. Dens fokalitetsstruktur er tæt forbundet med stræknings- og varmebehandlingen af spindeprocessen. De makromolekylære backbones af forskellige nyloner er sammensat af carbonatomer og nitrogenatomer.

Formede fibre kan ændre fiberens elastik, hvilket giver fiberen en særlig glans og massivitet og forbedrer fiberens sammenhængende og dækkende evne såvel som anti-pilling og statisk reduktion. For eksempel har den trekantede fiber en glimrende virkning; den fem-lobede fiber har en glansende glans, en god følelse og er modstandsdygtig over for pilling; Den hule fiber har en lille tæthed inde og en god varme.