Almindelige parametre for stofmateriale

- May 31, 2019-

1

Almindelige parametre for stofmateriale

Veftretning, skudt, skudtæthed

Tilpasning af stofbredde retningen på T-shirt; Retningsgarnet kaldes skudten, og antallet af gevind, der er anbragt inden for 1 tomme, er skudtætheden.

Densiteten af

Brugt til at repræsentere antallet af garner pr. Længdeenhed af vævet stof, er det generelt antallet af garner inden for 1 tomme eller 10 centimeter. Kinas nationale standard bestemmer, at antallet af garner inden for 10 centimeter bruges til at repræsentere densiteten, men tekstilvirksomheder bruger stadig antallet af garn inden for 1 tomme til at repræsentere densiteten. For eksempel betyder "45x45 / 108x58" normalt 45 tråde af henholdsvis varp og skud, og densiteten af kæden og skudten er 108 og 58.

garn-farvet

I Japan kaldes det først "farvning af stof", der henviser til processen med farvning af garn eller filamentgarn og derefter ved hjælp af farvede garner til vævning. Denne type stof kaldes "garnfarvet stof".

bredde

Stoffets effektive bredde udtrykkes normalt i inches eller centimeter. Den fælles bredde er 36 tommer, 44 tommer, 56-60 tommer og så videre. De kaldes henholdsvis smal bredde, medium bredde og bred bredde. Bredden markeres normalt efter densiteten. For eksempel, hvis det stof, der er nævnt i 3, tilføjes med bredden, kan det udtrykkes som: "45x45 / 108x58 / 60", dvs. bredden er 60 tommer.

g

Grammets vægt er stoffets gramantal på vægten af kvadratmeter ofte, gramvægten er et vigtigt teknisk indeks for strikkede stoffer, uldklæde betragter også gramvægt som vigtigt teknisk indeks normalt. Grammervægten af denimstof udtrykkes generelt i "OZ", som er antallet af ounces pr. Kvadrat yard af stof, såsom 7 ounces, 12 ounces denim osv.