Fælles tekstilbegreber:

- May 28, 2019-

timg02


1. Vridningsretning, kædegarn og kædegarntæthed - retning af stoflængde; dette garn kaldes warp garn; Antallet af garner, der er anbragt i en tomme, er forkert tæthed (warptæthed);

2. Vægtretning, vævetæthed og tyngdegarntæthed - stofbredderetning; Garnet i denne retning kaldes skudgarn, og antallet af garner arrangeret i en tomme er vævetæthed (vævetæthed).

3. Tæthed - bruges til at angive antallet af garn pr. Længde af skyttelstoffer, sædvanligvis inden for 1 tommer eller 10 centimeter. Vores nationale standard fastsætter, at antallet af garn inden for 10 centimeter bruges til at betegne tæthed, men tekstilvirksomheder er stadig vant til at bruge antallet af garn inden for 1 tommer for at betegne tæthed. Som det er almindeligt set, betyder "45X45 / 108X58" 45 warp- og skudgarner med kæde- og vævetætheder på 108 og 58.

4. Bredde - Den effektive bredde af stoffer er normalt udtrykt i tommer eller centimeter. Almindeligt anvendt er 36 inches, 44 inches, 56-60 inches og så videre. De kaldes smal bredde, henholdsvis mellem bredde og bred bredde. Stoffer over 60 tommer kaldes normalt bred bredde klud. I dag kan bredden af ultrabrede stoffer i Kina nå 360 centimeter. Bredden er generelt markeret efter tæthed. For eksempel, hvis bredden af stoffet nævnt i 3 er tilføjet, udtrykkes bredden som "45X45 / 108X58 / 60". Det vil sige, bredden er 60 tommer.

5. Gravimetrisk - Tyngden af stof er generelt grammet af stofets vægt pr. Kvadratmeter. Gravimetric er et vigtigt teknisk indeks for strikkede stoffer, og vægten af uldstof anses normalt som et vigtigt teknisk indeks. Denim vægt er normalt udtrykt i "oz" (OZ), hvilket er antallet af Oz per kvadratmeter stofvægt, såsom 7 oz, 12 oz denim osv.

6. Garnfarvning-første farvningst stof i Japan refererer til farvning af garn eller filament og derefter vævning med garnfarvning. Denne slags stof kaldes "garnfarvestof". De fabrikker, der producerer garnfarvning og vævning, kaldes generelt farvestoffabrikker, såsom jeans, og de fleste tøjstofstoffer er farvede stoffer.