Klassificering af tekstiler

- Jun 10, 2019-

photobank (8)

Klassificering af tekstiler

1. Klassificering efter forskellige behandlingsmetoder

(1) vævet stof: vævet stof er sammensat af to garnsystemer, der er arrangeret lodret og lodret, og sammenvævet i henhold til visse regler for væven. Der er imiteret strikket denim, jacquardbrokade, brædestof, klistret hampgarn og så videre. Der er mange måder at klassificere vævede stoffer på.

(A) rene tekstiler, blandede stoffer og vævninger, alt efter den type fiber, der udgør det vævede stof.

Ren tekstil - henviser til fordrejningen og skudten af den samme fiber lavet af rent garn, og præstationen af dette stof afspejler hovedsagelig fiberens egenskaber. For eksempel er varp- og skudgarnet af rent bomuldsstof bomuldsgarn (tråd), såsom rent bomuldskhaki 21x21 / 108x58, varp- og skudgarnet af viskosefiberstof er viskosfibergarn.

Blandet stof - et stof lavet af to eller flere slags fiberblandet garn, såsom blandet bomuldslinned, blandet poly-bomuld, uld-polyester osv., Hvis største egenskab er blanding af fibre i spindeprocessen ( normalt i den "åbne og klare proces" før spinding).

Sammenvævet stof - henviser til det stof, der er fremstillet af garn eller filamenter af forskellige fibre i varp- og skudretning, såsom silke- og uldvævet stof fremstillet af nylontråd i varpretning og brokade og viskose i skudretning, silke og uldvævet stof lavet af silke og uldgarn i varp- og skudretning.

(B) bomuldsstof, middellangt stof, uldstof og filamentstof i henhold til længden og finheden af det vævede stof.