Hvad er fordelene ved strikkede stoffer?

- Jun 18, 2019-

2019_06_03_09_17_IMG_3416

Strikkede stoffer er meget populære, ikke kun på grund af sin lyse farve og nye stil, men også fordi det har mange fordele, som andre stoffer ikke har.

(1) Skalerbarhed. Strikkede stoffer er lavet af garn bøjet i løkker og forbundet med hinanden. Sløjferne har stor fleksibilitet, så de har god elasticitet, passer godt til kroppen, når de er iført, behagelige og praktiske, og er velegnet til kravene om strækning og bøjning, når menneskekroppen bevæger sig.

(2) Blødhed. Strikede beklædningsstoffer er lavet af blødt garn med lille twist. Stoffets overflade har et lag af lille ruskind, og det løsnede og porøse væv består af spoler, hvilket reducerer friktionen mellem huden og stoffets overflade og giver folk en behagelig og blid følelse.

(3) Hygroskopicitet og permeabilitet. Fordi spiralerne af strikkede stoffer er arrangeret i serie med hinanden, dannes utallige isolerede luftposer inde i tekstilerne, som har god varmebeholdelse og luftgennemtrængelighed. Derudover har både plante- og dyrefibre en vis fugtabsorptionsevne, især bomuldsfibre, som har bedre fugtabsorptionsevne. Så om sommeren iført bomuldstrikket tøj føler jeg mig køligere, ingen følelse af kedsomhed og ubehag.

(4) Rynke modstand. Når det strikkede stof udsættes for rynkkraft, kan spolen overføres for at tilpasse sig deformation under kraft; når rynkekraften forsvinder, kan det overførte garn hurtigt gendannes til sin oprindelige tilstand.

Derudover har kemiske fiberstrikede stoffer også fordelene ved let vask og hurtig tørring.